Terasa Hati...

Saya tgh pregnant 13w skrg, anak first. Lately ni hubby kurang beri perhatian pada saya. Balik kerja je terus tidur sbb terlalu penat sampai saya rasa terabai. Saya juga bekerja, harapannya hari minggu dpt luang byk masa bersama. Saya cuba nak bermanja bila ada peluang. Tapi hubby lebih fokus pada fon, katanya seharian tak tgk fon lagi. Dia rajin layan video motor² di fb & YouTube sampai terlelap. Saya ada juga ajak bersama sbb rindukan dia tapi ditolak dgn alasan tak larat & esok kerja. Saya sangat terasa hati dgn sikap dia walaupun saya faham dia sudah penat bekerja seharian. Saya juga bekerja & melakukan kerja² rumah sepenuhnya & memasak seperti biasa. Saya juga penat urus rumahtangga tapi masih boleh melayan suami itu & ini bila balik kerja. Adakah saya terlalu sensitif sbb pembawaan baby?

20 Balas

Mcm tu lah sis.. sabar Dan doa banyak2.. Saya dah lama kena mcm ni.. In Sha Allah dgn doa, semua ni mampu berubah.. Cuba bincang dgn suami baik2.. beritahu dia perasaan kamu secara baik dan lembut. In Sha Allah semua akan ok

sy pun mcm tu sis.. kdg2 menangis sorang2 time preg mmg cpt sensitive. tp normal lah seorg isteri nkkan perhatian lg2 klau tgh sarat. nk2 ajk beli brg bby dia mcm mls ckp nk naik bas je tau pulak marah .hmm

Sis kena sbar yaa,,kdg2 itu cuma pmbawaan bby je,,sbb time prggy ni emosi kita trllu snsetif,,kena bnyk kawal emosii tau,,jgn fikir sgt Nnti stress kesiann bby dlm tuh..

Kbykkn suami mmg prgai cmni kot sis, sbb suami sye pn mcm ni, mse ank first salu mkn hti ngn die, rse die xsyg kite je.. Bile bsalin ngn bby skli kuat ngis😅

Sy mengandung kali ni pun mcm2. Naik meluat tgk muka laki. Kalau die pegi keje sy happy. Bile die dkt rmh sy naik lemas

Hahaha saya yg pregnant.. Saya yg banyak tido n xmelayan smpai husband merajuk.. Hehehe sian dye

pembawaan bby tu jgn layan sngt prsaan tu nti mommy dgn bby yg dpt mslh.. just fikir baik2 ja

time dia tdo..sis doa2 bce surah al insyirah..tiup kt ubun2 dia..try dlu sis..

5y ago

terima kasih atas infonya ya

try bagitau husband sis pun nakkan perhatian..

Ss