Minta semangat ibu2

Saya pregnt ank ke 3 tp emosi dengan stress susah sangat nak kawal..kalau saya stress ke penat ke selalu rasa nak marah anak2 tambah pulak anak ke 2 saya mmg cukup lasak baru umor 1 thun 3 bulan,tak de ibu yg suka2 nak marah ank tp dsbbkan saya penat sangt ank2 jd mangsa..mngandung kli ni mmg sya tak bersedia mental fizikal😭 sebab tu cepat stress..nak hadap mulut nurse yg lazer lgi,saya betol2 penat sekarang ni rasa macam nak makan ubat tidor banyak2 😭😭😭 plisss help me !

2 Balas

Sy nie yg anak br 1 org nk masuk 1 thn mmg rasa penat sgt2 nk jaga. Apatah lg pn yg tgh bawa perut nie kn, mmg akan penat sgt, mmg akan cepat stress. Bab nurse yg mulut lazer tu, abaikan la saja, x yh ambik hati sgt. Bukan hari2 pun awak jumpa nurse tu kn. So, hal nurse dah boleh drop, x yh fikir sgt. Boleh sy tahu anak 1st awak umur berapa? Adakah die dah cukup besar untuk terima arahan awak? Kalau yea, boleh involve kn anak pertama untuk jaga adik die ke2. Boleh suruh anak pertama tolong awak kemas rumah yg simple2 mcm kemas mainan adik die ke, kemas tempat tido adik ke. So awak x perlu buat semua benda sendiri. Anak awak 1 tahun 3 bulan, fasa nie die akan ikut apa yg mak bapa die buat, so kalau awak marah2 die, takut nnt die akan terikut2 n die start show tantrum kt awak pula. Kalau rasa mcm nk marah anak, better awak stay jauh dlm 30min mcm tu dr anak awak. Atau asingkan tempat. Awak masuk la bilik ke, toilet ke, janji jgn dekat dgn anak. Anak awak x tau apa2. Kita nie kena pandai main emosi.

Puan, tenang.... 1st, puan redha. Bila redha, InsyaAllah, Allah bantu puan, dipermudahkan semua urusan dan tidak disusahkan dan sempurnakannya dgn kebaikan InsyaAllah.. Kawal stress ya puan.. sayangi diri ❣️💐 u can do it