Perlu ke Confinement Lady

Saya plan nk beranak n berpantang dirumah parents saya. Nnti akan ada mama n my sister. Tgk harga CL terkejut. Walaupun suami saya kata dia mampu until for a month (5k plus), tp saya jenis tak suka membazir. Mama saya pun pndapat yg sama. Dia rasa benda tu tak perlu n terlalu mahal. Apa pendapat korg yg berpantang tanpa CL? OKAY TAK ?

21 Balas

Saya waktu first time bersalin, berpantang rumah parents saya. Amik CL juga utk 14 days, daily visit. Saya request CL utk penjagaan saya dan baby shj.. utk mommy, ada urut, sauna, scrub, tangas, tungku etc. Mcm saya ambil 2 minggu dah memadai, badan dah makin kuat. Bila ada CL at least diorg ada expertise. Personally saya rasa CL saya sgt bantu saya heal physically dan emotionally 🥰