confinement lady

assalamualaikum ibu2,, ada tak ibu2 yang pernah berpantang tak guna kan khidmat CL... boleh share tak cara berpantang ibu tu macam mana... takde budget nak hire CL 😄😄😄#firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

3 Balas

saya pon tak guna khidmat cl sbb pakej mahal..tp kena ada suami n mak yg tolong..sis cari set pantang yg basic pon takpe yg ada param,pilis n tapel brand sari ayu pon ok.,beli rempah mandian bersalin,tungku, bengkung.. 1.pagi2 tu si bangun mandi rempah n suami akan mandikan baby n urus baby.. 2.minta tolong suami sapukan param,pilis n tapel untuk hangatkan badan. 3.tungku perut 4.pakai bengkung 5.suami kena sediakan makanan pantang. kira suami n ibu la yg tolong jadi cl..seeloknya 3hri lepas pantang cri tukang urut untuk buang angin..ambil untuk 3 kali urut pon da ok yg lain tu buat sendiri je .

tak pernah guna pon awak. dr kakak, adik sampai ke sy semua xde ambik cl. utk makanan pantang selagi awak xde alergik dgn apa2 mknn awak boleh je nak makan. boleh follow dr kkm punya chart ni. ambik tukang urut ja. kalau mandian herba nk bg badan segar tu awak beli dkt shoppe je. ada jual😁

dr anak no 1 hingga 3 sy hanya panggil org urut shj.. xpernah panggil cl.. cuma ada bantuan mak dan suami utk masak.. sy pun mkn x cerewet sgt.. nasi putih + sayur rebus + ikan bilis pun sy onz 😊