Perlu ke Confinement Lady

Saya plan nk beranak n berpantang dirumah parents saya. Nnti akan ada mama n my sister. Tgk harga CL terkejut. Walaupun suami saya kata dia mampu until for a month (5k plus), tp saya jenis tak suka membazir. Mama saya pun pndapat yg sama. Dia rasa benda tu tak perlu n terlalu mahal. Apa pendapat korg yg berpantang tanpa CL? OKAY TAK ?

21 Balas

Sy rasa xperlu sbb awk pntang ada mama n sister.. so ada org yg tgk2kan.. sy pantang sendiri suami yg uruskan.. walaupun bz keja still boleh lg uruskan sy n bby.. so awk lg untung la hihihi.. bg sy CL ni klu btul2 xde sape yg tolong.. boleh la ambik CL…

yg ada dengan puan masa lepas bersalin nti boleh tak siapkan makan minum puan semua? if dorang ada urusan masing2 blh tgk gitu2 mana dan je then boleh la ambik CL.. puan tak stress makan kenyang cukup nutrisi happy selalu nanti susu badan meriah

Macam saya ambil untuk urut saja , yg lain2 mak blh buatkn , tpi ikut jgk , mcm mak saya masih kuat dan sihat jd nanti bayarkn mak sja , mana yg blh jimat kita jimat , kalau mak dh tua tak siht lbh baik ambil CL

Memula pun sy nk berpantang ada cl,tp fikir duit tu mcm² blh di guna..tp sy berpantang sdri,insyallah boleh..sy cuma amik tukang urt dgn tempah org masak berpantang sahaja,dah jimat kt situ byk…

Amik jela 3 hari beturut2 baru brapa ratus. 2 minggu pun 1.5k cmtu je. Tgk ig mawar confinement, tkperlu amik siap masak la, masak boleh minta tlong family

CL ni membantu awk klu awk berpantang sendiri. tp klu dah mak dan kakak awk boleh tolong jagakn better awk upah tukang urut je. x yah CL

8mo ago

Yg ni saya setuju. Sebab tt dah ada kakak & her mom. Melainkan kalau suami tt mmg terlalu mampu. Boleh je ambil more to keselesaan semua pihak. Tt pun boleh healing lebih ah gittchu

klu awk bpantang dan ada yg membantu, sy rasa xperlu CL. sy akn ambil CL bila sy perlu berpantang sendiri.

Xperlu, mak adik beradik dah lebih dri cukup untuk membantu. Ambil cl bila awk berpantang sendiri je..

Bagi sy,kalau mampu CL 3 hari atau seminggu dh cukup..pastu upah untuk tukang urut jer..

Kalau ada mama and sister sama tak perlu lagi cl,