Awal preggy

Saya nak tanya. Normal ke atau adakah sudah pasti saya pregnant dengan tanda-tanda macam loya muntah , sakit di bahagian ari2 seperti rasa nak period tapi bukan period?

8 Balas

Blm tentu sis tp tak dinafikan simptom pregnant akan nampak lbh kurang dgn simptom period. sy sblm ni siap kua spotting. ingtkn period rupanya tu darah penempelan. tahu sbb sje² test upt sbb bulan tu period mcm tak lawas. nnt cuba buat upt test ok

Symptom period and pregnant ni sama je. Sbab hormone progesterone tengah meningkat. Nak kepastian check upt tu je blh tau.

simptom hamil dan datang bulan kadang nak² seakan. semoleknya Sis cek guna pregnant test. boleh dapatkan di farmasi

Simptom pregnant kebanyakan sama macam simptom period dear. Untuk tau pregnant ke tak, UPT is the only answer

simptom period dgn simptom nak hamil sama. jadi kena check dulu guna upt

try upt. biasanya selain doc, upt je yg tahu pregnant ke tk.

Belum pasti. Buatlah UPT

better chck upt