tanda hamil

saya nak tanya.. saya kerap kencing, rasa loya,rasa macam kembung perut dan rasa nak terberak tapi pergi tandas tak terkeluar pon.. haritu 5hari delay period hari ke6 turun darah plk.. adakah tanda kehamilan atau masalah rahim

4 Balas

Hi, awak baru kahwin ke? Normal untuk period cycle kita berubah bila dah berkahwin. Maksudnya awak sekarang dalam haid. Kalau betul awak pregnant, UPT awak akan positive. Tapi sebab UPT awak negative, jadinya normal untuk delay period sebab perubahan hormon.

7mo ago

sebelum nie xjadi macam nie

Simptom2 tu nak kata hamil x jgk.. maybe hormon berubah.. lg 2 minggu cek upt tgk.. kdg2 nak period pun boleh jd.. walaupun sblm2 ni xpernah jd..

Kerap kencing ni ada ja faktor lain cth, kencing kotor. Nti cek klinik baru ble tau.. Huhu

Dah pernah check UPT sebelum ni?

7mo ago

yaa sis sbb tu ckp Chemical pregnancy. setiap org pengalaman mengandung lain lain, setiap ank pon pengalaman lain lain