direct breastfeeding

Saya nak tanya, anak saya baru 5hari. Kenapa ye waktu saya mnyusu dia selalu menangis dengan tiba²? Susu banyak sampai meleleh? Kadang tu dia dah dapat puting tapi dia tak isap dan akan tercari² puting, mohon bantuan pada mommy yang berpengalaman

2 Balas

Flow susu laju tu mommy. Tinggikan kepala baby waktu menyusu & Klo breast penuh sangat boleh cuba marmet or pam dulu sikit sebelum susukan baby. . Teknik marmet boleh google ye. Boleh juga join group fb happy breastfeeding malaysia untuk tips² penyusuan. Lactation concellor pon ade dalam group tu. 😊