Anak kurang menyusu

Assalamualaikum.. anak sy 5 bulan lebih, sejak kebelakangan ni dia jadi kurang menyusu taktau sebab apa. Dia minum susu formula, bila suap puting botol tu kat dia, dia main isap tapi tak sedut susu tu. Faham tak? 15 minit isap tp x luak pun sbb dia x sedut susu dlm botol tu. Sy syak sbb kasi puting kosong punca mcm tu, baby ingat puting kosong jadi dia nyonyot tp tak isap. Padahal tu puting botol susu bukan puting kosong. Sy dah buntu ni, susah nak menyusukan dia ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

anak sy nak masuk 5 bulan. pun payah nak susukan, tapi kalau angin dia nak susu dia minum jugak, klau paksa mmg dia minum main2.. so kita biar je sampai dia Melalak mintak bru kite bagi.. hehe

Air dlm bottol too xmgalir masuk dlm mlut ke sis ? Cm ank sya mmg dia xpndai nk hisap botool tpi susu too kluar ikut bottol dia telan terus dia hisap