direct breastfeeding

Saya nak tanya, anak saya baru 5hari. Kenapa ye waktu saya mnyusu dia selalu menangis dengan tiba²? Susu banyak sampai meleleh? Kadang tu dia dah dapat puting tapi dia tak isap dan akan tercari² puting, mohon bantuan pada mommy yang berpengalaman

2 Balas

Flow susu laju tu mommy. Tinggikan kepala baby waktu menyusu & Klo breast penuh sangat boleh cuba marmet or pam dulu sikit sebelum susukan baby. . Teknik marmet boleh google ye. Boleh juga join group fb happy breastfeeding malaysia untuk tips² penyusuan. Lactation concellor pon ade dalam group tu. 😊

Susu laju sgt kot mommy. Atau dia xnk susu dh tp nk comfort je. Try kepit dgn jari so flow jd slow.. Tgk respon dia mcm mana.

5y ago

Then sbb susu laju lah..