Mak mertua vs Mak sendiri

Saya mengandung dah 8 bulan mak saya ckp nnti pantang mama mai jaga kt umh adk tiap2 pagi pi umh adk jaga. Mak mertua saya plk baru mai tadi saja ziarah lps tu boleh kata nnti pantang balik umh mak. Mama xdak pengalaman lagi anak pertama mcm mna nk jaga baby lagi nk jaga saya lagi. Katanya la Dalam hati saya ni saya nk mak saya yg jaga? mcm mana ni. Nak berpantang ponn berebut ? i need help. Ada sesapa mcm saya tak? Nak buat mcm mana yaa?? Masa mak mertua ckp mcm tu saya diam je ? x nk ckp lebih2 stg terasa plk

37 Balas

sama laa mcm sye juga kedua2nya nak jaga.. tapi sye pilih mak sye... mak mertua ckp jauh kalau pantang dekat KL.. memandangkan sye duduk dekat gan mak mertua di besut.. jadi dia suruh sye pantang gan dia... tapi sye tolak cara baik... yg penting ckp tu kene ada skill supaya mertua tak terasa hati.. sye pon lebih selesa mak sendiri yg jaga... 😊 kalau tak pandai ckp suruh suami ckp gan mak dia elok2.. satu lagi mama awk mesti laa pandai jaga sbb dulu dia pon pernah bersalin n berpantang ? tu buktinye dah besar pon awk... #pilihanditangananda