Travel semasa mengandung

Hi saya mengandung 2 bulan. Saya kerja di Johor and home town in Seremban. Tiap2 2 minggu saya balik. Tp time balik saya kena bawak beg pakaian x berat sgt and naik bus to home town. Ada tak apa2 effect pada baby sebab travel and kadang2 bus sudden break and jalan ada bump. Bile saya kena berhenti travel.

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Boleh je sis. Think positif. Sbb sy hari tu mengandung 6 minggu. Masa tu tak tahu lagi mengandung. Time pergi holiday, masa tu buat akfiviti lasak. Naik ATV bukan setakat terhentak. Berhayun semua. 😂😂 balik dari holiday rasa tak sedap badan. Check2 mengandung. Risau tu tuhan je tahu. Sbb buat aktiviti lasak sebelum tu. Tapi bila check kt klinik. Doktor ckp kandungan cantik. Sihat. Syukur sangat. Think positif. Banyakkan minum susu segar dan makanan seimbang dan vitamin c, b , folic asid dll. Btw tahniah. ❤

Baca lagi
3y ago

Thank u sis 😍

Saya rasa semua bergantung pada diri sendiri. Be positive. Saya travel Johor-Kedah masa 8 minggu. Naik flight lah tapi, tak habis2 brdoa masa dalam flight sebab takut landing trhentak kuat. 😅

3y ago

Ohh ok sis. Saya pun selalu takut jugak

Sbrnnya bby bru lg nie xelok travel jauh2 dgn bas...Tkt jdi ape2...Lgpon mngdung pertma kali kan?tu kne jga2...

3y ago

Sure noted sis

From my experience better to avoid travelling during early pregnancy

3y ago

Ok sis..