Boleh ke travel lepas bersalin?

Boleh ke travel lepas bersalin? Sy and husb plan nak bersalin di selangor sbb sy tinggal di selangor and nak dpt ic selangor. So nanti anak senang lah nak dpt bantuan apa2 under kerajaan negeri. Tp pantang kat pahang, kampung sy. Mak sy tak bg sy travel sbb risau diri sendiri. Tp sy tak nak pantang kat sini. Lain sgt kalau mak sendiri jaga dgn in laws 😫 #firstmom #pleasehelp

1 Balas

tak ada masalah. klu ibu rasa ok, boleh je. but make sure buat pitstop. either way, mintak mak dtg Selangor stay rumah awk utk jaga awk & baby waktu pantang.