Travel semasa mengandung

Hi saya mengandung 2 bulan. Saya kerja di Johor and home town in Seremban. Tiap2 2 minggu saya balik. Tp time balik saya kena bawak beg pakaian x berat sgt and naik bus to home town. Ada tak apa2 effect pada baby sebab travel and kadang2 bus sudden break and jalan ada bump. Bile saya kena berhenti travel.

4 Balas

Boleh je sis. Think positif. Sbb sy hari tu mengandung 6 minggu. Masa tu tak tahu lagi mengandung. Time pergi holiday, masa tu buat akfiviti lasak. Naik ATV bukan setakat terhentak. Berhayun semua. 😂😂 balik dari holiday rasa tak sedap badan. Check2 mengandung. Risau tu tuhan je tahu. Sbb buat aktiviti lasak sebelum tu. Tapi bila check kt klinik. Doktor ckp kandungan cantik. Sihat. Syukur sangat. Think positif. Banyakkan minum susu segar dan makanan seimbang dan vitamin c, b , folic asid dll. Btw tahniah. ❤

5y ago

Thank u sis 😍