Travel jauh time ngandung

Preggy 7w. Boleh ke klau travel jauh? Raya haji ni nak balik kg. Dari Johor ke kedah. 😢

2 Balas

kalau saya, saya tak berani . masa raya aidilfitri , saya baru 8 atau 9 w camtu. memang saya tak balik walaupun dah janji dengan mak & mertua 😅 alhamdulillah mak & mertua saya faham 🤗 raya haji ni saya dah 15w . pun saya tak balik. sebab first trimester ni fragile sangat sis . kena jaga². tambah² kalau ada risiko keguguran @ pernah keguguran . sebab raya saya balik dua negeri. saya dari selangor , nak balik ke rumah mertua di kelantan kemudian rumah mak di kedah . baru selangor balik . jadi saya tak ambik risiko 🤗 nak jalan jauh boleh cuma kena berhati² lah , tambah² kalau jalan raya rosak, hentakan sepanjang perjalanan tu akan ada 🤗then kena buat exercise sikit dalam kereta supaya pengaliran darah sempurna 🤗

Boleh sis , tapi atas diri sama . Andai kata alahan teruk mungkin batalkan niat dahulu . Andai kata kurangnya alahan , sis standby la bantal untuk support badan sis sebab travel jauh . Pillow neck , bantal untuk letak bahagian pinggang . Selimut atau stoking pakaian yg selesa pun mainkan peranan . Kerap berenti andai kata sis tak selesa dalam kereta dlm keadaaan lebih 2 jam . Reganga perlu ada untuk elak sakit pinggang berterusan . Kudapan pun kena ada , kacang pistachio saya sarankan sis untuk makan . Ada khasiat . Itu saya amalkan dari awal pregnant dari kedah ke kelantan .