baby besar?

Saya kena refer hospital jumpe doktor pakar sebab baby besar..ada tak ibu2 dekat sini pernah mcm ni?minggu lepas 34weeks doktor scan berat baby dah 2.6kg..risau next checkup berat baby naik lagi?

8 Balas

Saya pon macam risau ni. Dokter bgtahu kat kkia scan 36minggu 2.6kg. Scan 36minggu6hari 3.1kg sudah. Sekarang dh masok 37minggu1hari 👉🏼👈🏼 saya ada gdm control on diet.

4y ago

Ya sebab anak pertama pon lahir 3.2kg. Tapi takde kencing manis. Anak kedua ni pulak sangkot kencing manis, dokter risau masa lahir besar je.

Sy 37weeks hari ni.. Semalam sy g scan bby sy sudah 3.1kg... 😍😍 Tp alhamdulillah xde masalah setakat ni. Hope semua baik2 ye..

sy bru 33week 2.3kg berat. dokter kater besar sikit ?😒 sepatotnya baby 2kg je . ade gdm on diet juga . tp berat maintain je 66kg

Sy baru scan 36w, berat baby 2.93kg. Risau jugak makin besar lagi. Tapi doktor takde kata baby besar pun. Sy gdm on diet control

Sy masa preggy anak pertama. Scan ngan pakar masa 36mggu, pakar kata 2.8kg sahaja. Bby keluar 38mggu berat 3.97kg..

4y ago

Perindu sepi-ye sis, keluar tu bj nb semua tak muat dekat dia. Alhamdulilah bersalin normal, tanpa jahitan..

Saya time 36week berat baby 2.9kg..time 40week 3.2kg sebelum bersalin tghari tu...tuptup baby keluar 3.58kg...

Saya pun sama last week check masa baby 34week 5dys Berat dah 2.5kg tapi pakar cakap ok je

Sy 37weeks baby dah 3.3kg. Doc hkl kata normal je 🥴