baby besar?

Saya kena refer hospital jumpe doktor pakar sebab baby besar..ada tak ibu2 dekat sini pernah mcm ni?minggu lepas 34weeks doktor scan berat baby dah 2.6kg..risau next checkup berat baby naik lagi?

8 Balas

Saya pon macam risau ni. Dokter bgtahu kat kkia scan 36minggu 2.6kg. Scan 36minggu6hari 3.1kg sudah. Sekarang dh masok 37minggu1hari 👉🏼👈🏼 saya ada gdm control on diet.

4y ago

Ya sebab anak pertama pon lahir 3.2kg. Tapi takde kencing manis. Anak kedua ni pulak sangkot kencing manis, dokter risau masa lahir besar je.