Iugr dan baby breech

Assalamualaikum and hi mommies. Saya dah masuk 34weeks. Selama ni checkup dekat kk, saya gdm diet control and baby songsang tapi doktor kata ada masa lagi utk baby pusing. Puasa ni alhamdulillah dapat penuh sebelum ni, baby gerak aktif and bsp saya semua okay sampai harini saya checkup dekat kpj doktor tak bagi puasa. Saya pegi checkup dekat kpj sebab nak beranak kat kpj tapi doktor kata baby saya kecik baru 1.7kg. Scan dekat kk doktor kata okay sebab baby dah 2kg. Dengan keadaan baby songsang and kecil doktor kpj cakap saya kena bersalin kat hospital kerajaan and takde chance bersalin normal. Doktor kpj suruh buat bsp hari2. Risau juga sebab selama ni check kat kk takde masalah apa pun. Hb okay, air kencing okay. Ada sesiapa pernah mcmni dan kalau boleh saya tau sempat lagi tak saya makan apa2 utk naikkan berat baby? #SeriusTanya #bantusharing

1 Balas

Saya pun ada masalah baby kecik detect waktu 34w during puasa. Since that, sebab takut memudaratkan saya tak puasa. Makan banyak² nasi protein especially. Yoghurt, susu. Make sure makan vitamin yang Dr bagi. Alhamdulillah saya dalam seminggu check, naik dari 1.8kg ke 2.2kg. Doa banyak². Inshaaallah takde pape.