McD / KFC / Pizza

Saya dah masuk trimester 3 tp ada masa suka makan burger laa, pizza laa. Tak selalu. seminggu sekali / dua minggu sekali je. Siapa sini yg makan jugak? ?

30 Balas

Saya masa 2 weeks hri tu asyik nak makan fries mcd. Tiap hari balik keje mesti beli, tp dlm seminggu je. Xsangka rupanya mengidam sbb pregnant 😂

Ank ketiga memang suka sangat makanan ala western..kfc,burger king,pizza semua bedal je..makanan ala kampung yg pedas2 xnak pulak makan😅

saya mengidam kopi ais kalau boleh hari2 nak minum kopi ais tapi tak tak boleh so kena la tahan sampaii selamat bersalin huhu

bidan sy ade bgtau kalau baby sekarang senang kena kuning sebab pemakan maknya yg suka makan fast food mse mengandung. xtahu fakta atau auta.

4y ago

beby dulu2 pun ramai yg kuning, klu x mana mungkin wujud petua jemur anak bwah matahari yg masih kuat hingga hari ini.. hehe.. mak mertua sy pun kata anak2 dia sume kena kuning, sedangkan dia org2 kg pendalaman srawak umah panjg sana tuuu yg mkn rebus2 n bakar2 jek.. acanerr tuhh.. kita chill2 jek sis, org kata makan kena beringatlah kan..hehe

Kalo awk xde masalah pape pd kandungan sy rasa blh je mkn.... Sy slagi xbsalin slagi tu melantak mengenangkan pantang nanti xblh mkn😅

5y ago

Itu laa. Asyik terfikir bila pantang tak dpt nak makan 🤭🤭🤭

Sy hantu McD. Bila dah pregnant dah tak rasa nak makan McD. Tp bila teringin tu sekali makan 2 set terus. Hahahaha. 😂😁

Sy suke burger tepi jln tuh..kalau boleh sebulan sekali msti nak kene beli jugak...kfc tuh kalau ttbe teringin mmg beli jugak

5y ago

Sy pun gdm on diet..tp sebulan sekali wajib..hahaha

Hihi saya yang first trimester pun slalu jugak mkn cantu sism. Bukan mengada2 tapi sebab xlalu nk mkn benda lain😭😭

4y ago

Betulll.. Bukan ngada2..

ada jugak org kata makan jeruk pon kuning baby lambat turun. tapi, saya pon kuat makan fast food 🤣😂

sy blh katakan hari2 mkn fastfood...duk ulang2 mcd,kfc,marrybrown... tu je blh mkn...dr x mkn lgsg kan