McD / KFC / Pizza

Saya dah masuk trimester 3 tp ada masa suka makan burger laa, pizza laa. Tak selalu. seminggu sekali / dua minggu sekali je. Siapa sini yg makan jugak? ?

30 Balas

Sy msa 1st trimester mmg suka fastfood, slalu beli subway salad, kfc sy suka loaded potato bowl, mcd sy x makan...rasa 3bln 1st mmg x bnti mkn subway 😅...skrg 32wk xde dah, muak ngn fastfood...klu tringin pn burger yg tepi jalan...husband kata ni pregnant selera org have2 kopak cmni klu smp beranak 😂😂😂😂

4y ago

Kih3.. 😅

Saya sejak mengandung terus tak lalu semua ni. Hari2 kena fikir nak makan apa yang rasa lalu. Cuma alhamdulillah dah tak muntah teruk dah. Just sesekali loya baru muntah. Now dah 36w5d. Kalau boleh nak makan mcd, kfc dulu sebelum deliver sbb nanti nak berpantang kan 😂😂

for me.. nak anak sihat makan pemakanan sihat.. anak dlm perut pun dlm proses nk mengembang dan membsr.. kalau mengidam ambil la dlm kuantiti yg sedikit bg lepas hlg rs ngidam pun da memadai, org x pregnant pun kena jg pemakanan ni kn berbadan dua just be careful😊

mkn je sis. sy dulu selagi x beranak mkn je nanti teringat masa pantang 😅. tapi kena beringat jugak sbb sy gdm on diet. hujung2 kehamilan selalu ajak husband pegi mengopi malam2. esok tu terus rasa contraction 24 jam, selamat lahir baby girl .

sy masa mengandung2 hari2 makan mamak. mesti order milo ais. ais org ckp x elok. tp nak wat mcm mana. tu je air yg lalu. klu tidak muntah. alhamdulillah. selamat bersalin 13/10 bany kene kuning 6 hari je..

sy hujung2 tu mmg tringin sgt burger dgn piza.. suami pun blikan jgk sbb tkut sy tringin dlm pantang nanti 😂 makan je sis masa mgandung ni.. tp kena control jgk kalau ada kencing manis ..

Salam, saya nak tanya. betul ke Ibu mengandung tidak boleh bela kucing? kerana akan ada jangkitan kpd janin dan bayi yg akan dilahirkan? Mohon pencerahan semua ya..

Sy xblh mkn nasi,hanya blh mkn buah n fast food.tp sy lbh suka mkn roti dgn peanut coklat dan buah.fast food mkn jgak sbb xblh mkn nasi.tp sy mkn ayam goreng jela

5y ago

Dah bpe bulan ni? Moga awak dipermudahkan dan dpt balik selera makan okay. Should be masuk trimester kedua dah okay dah

Anak 1st saya jaga pemakanan.. Memang elak mkn fastfood2 ni. Tapi anak kedua. Yarabbi.. Tak tahu nak cakap.. Makan biasa tak lalu. Nak fasffood jugak..

sy first trimester dh ngidam nasi lemak mcd..hmpir stiap hari msti kne makan..ni dh nk masuk trimester ketiga langsung xtringin nasi lemak mcd tu😅