ada ke tak susu badan?

Saya dah 37weeks... Tapi picit2 puting langsung xde keluar susu..saya tye kawan2 diorg 35weeks ada yg dh klua susu..ada tu smpai dh bsah bra ... Sedih n risau jugak xde susu.. Last time pregnant 7years ago..mmg susu xbyk sgt...

11 Balas

Tiap bdn xsama.....sy lps bsalin br ada susu....bdn kecik....breast kecik...jarang sgt nk bgkak...tp Alhamdulillah ank bf smpai 2y 6m....dah nk dkt 7y ni dok bf ank.....yakin je...susu ni konsep dia ikut permintaan ...paling penting mindset....awk blm bsalin dah rasa down....nati masa mnyusu lg byk cabaran..cmne nk hndle kalau awk cpt down.....rilek2 je..

Sy pn risau mcm kwn sy die 28weeks dah ade klua susu skit2 sy dah 34weeks xde klua lg sy mandi bersih kn skit2 puting sy rajin bersih kn puting takot2 tersumbat ke 😅 tp mmg ade yg ckp lain org lain gaye xpe kite pikir positif lepas besalin je inshaa Allah ade susu dan bnyk boleh bg sepenoh nye ank kite susu badan 😍

Lain org lain ibu.. Mmg hormon tu dh ad dlm badan, tp blm drembeskn spnuhnya.. Nnt bby dah lahir, ada la susu bdn tu.. Tp xla kluar trus banyak.. Step by step.. 😊

Sy pon jns masa pregnant xda pon kluar susu. Tp lpas ja bersalin, alhamdulillah ada. Yakin ja ada rezeki untuk anak kita. 3x pregnant semua gini

normal tu sis tk perlu risau ... saya anak first 35weeks da keluar susu .. pregy anak no2 dan no3 susu badan kluar selepas bersalin

Saya masa pregnant tak keluar pun susu badan. Baby lahir terus bagi hisap baru keluar susu tu. Jangan risau sis.

Normal.. Skrg ni just rajinkan diri bersihkan puting. Boleh berus pelan2 puting tu guna minyak & urut2.

Nurse dkt tempat saya ajar urut dkt tepi" susu kita tu untuk bagi susu ada... Selalu urut

Saya baru 28weeks kekadang bila cuci puting tu ade keluar air. Susu ke tu ek?

4y ago

A'ha air susu la tu..

Sy dh 35week4day picit ja dh da susu,kdng2 putih kuning2