Tanda baby dh cukup susu

Salam😢 sy nk tanya ape tanda kalau baby dah cukup susu ye sbb nye sy tgk susu sy mcm xde je. Sy marmet pon xde klua susu. Tapi baby isap puting mcm ade susu plk.. sy first mom.. mintk pencerahan ye smua.. sy baru je bersalin smalam scara czer😢😢#seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

bila baby menyusu badan awak kena pantau kencing dan poo poo die. kalau dua benda nie die dah lepas means cukup lah susu awak. Kalau dlm masa 12 jam die x kencing n poo poo means mmg susu awak x cukup @ x ada. Biasa kalau tanya nurse, die akan picit puting kita lpastu diorg akan ckp susu on the way ke @ susu x ada ke. Biasa ada mommy yg kuar susu lambat sikit tp x apa sua je baby bg baby ransang supaya cepat keluar susu.