Dah 5 bulan lebih

Saya cuba untuk tak risau bila orang cakap baby saya kecik hanya sebab tak nampak perut saya je . Lagipon saya memang jenis kurus dan perut nipis 😌😞

17 Balas

Best lah sis perut kecik je. Tak perlu fikir nak kena pakai baju apa semua. Saya ni start 4 bulan and sampai sekarang dah 8 bulan tiap hari dok memikir nak pakai baju apa pergi kerja. I is stress baju memang mostly dah tak muat. Bayangkan lah saya dari size xs terus naik size m 😂😂 sis abaikan jela apa orang cakap, diorang bukannya tahu pun size sebenar baby apa semua. Pekakkan telinga je. Yang penting sis and baby sihat and takda masalah.

4y ago

Hihi tu lah . Saya pakai baju apa semua masih muat . Tapi ibu mentua saya siap bagi jubah takut budak sempit kat dalam 😅

perut kecik tapi baby sihat takpe.. mulut org jgn dikisah, elok dicilikan je 🤭🤭 tu belum kira baju tak muat lagi, lastly rembat baju suami 😂😂 perut besar mengah nak usung sana sini, nak tunduk pun sangkut 😁 Allah bagi sesuatu ikut kemampuan kita..

4y ago

Alhamdulillah . Terima kasih untuk komen yg membangun nii 😁☺️

Macam mana la org tu tau baby kecik 😅, doktor pon scan nk tau saiz baby tu pun anggaran saiz je. No worries, sy da msuk 7bulan doktor senyum je ckp "comel nye perut" (da mmg jenis kurus dr belum kawen nk buat camne) as long as baby sihat, OK. 😊

sya 6 bln pn org ckp kecik..abaikn apa org ckp..yg pnting bby sihat..sblm ni pn msa ank suling nurse ckp alah kecik ja ni...2kg ja ni dh perut kecik kn..tp ank sya lahir 3.05kg..sbb sya mmg kurus..booking buku pink brt mmg under 45kg..so..jgn fikir sgt ye

4y ago

tima ksih..take care dri adik n kndungan..smoga slmt smuanya..yg pnting baby sihat..klw kecik msa lahir pn xpa..jnji sihat

abaikn apa yg org ckp sis...asal kn bby ngn sis sihat sudah...sepupu sy perut kecik ja mcm buncit lemak sekali lahir anak dia 3.08kg..sy plak perut mak aii besar padat mcm kembar...sekali kluar 3kg ja...blum tntu lg sis perut kecik bby kecik

4y ago

kecik kt dlm xpa sis...nnty nk bersalin pon snang je...besar ssah kna pandai curi nafas...

Sye 7bulan pon nurse kata perut sye kcikk.. sye tnggi dn berisi sikit.. xde la gmok .. lgi stu sye bca klo ank prtama mmg prut kita akn kcik.. tktau la.. tpi xkesah la asalkn tiap kli cek dokter xde kata apa apa msalah, baby sihat..

ermmm sy baru 3 bulan pun perut naik mendadak pun org tanya gak kenapa besaq..abaikan ja sis.. sekadar berbasa basi tuh..asalkan anak scan n follow up sehat2 ajoooo

jgn risau sis . yg pnting bby sihat . sy dlu pun 36mggu doc kata bby comel je kcik . bru 2.5 kg masa scan . skli 38mggu bby kluar 3.3kg 😅

4y ago

Wahh semangat jugak .

saya pun kecik. banyak cakap sebab sy tinggi tu xnampak. tp kita lak risau. dh 23w kecik je & x tak rasa sgt bby gerak. lg2 risau. huhu

4y ago

oh. okey.. lega la sikit dgr. huhu

Saya pun 6 bulan masih tak nampak. Kalau orang cakap perut kecik, saya jawab je “tengok la mak dia slim je pandai jaga badan”

4y ago

Confirm orang yang cakap tu sama ada terdiam atau dia cakap kita perasan. Tapi takpela asalkan kita dah angkat bakul sendiri 😂