Baby Bump

Mommies, nk tanya. Sy pregnant 10 weeks, tp perut still kecik, tak berapa nmpak sgat baby bump. Atau sebab memang badan saya kecik, jadi perut tak nampak. Normal ke?

34 Balas

Walaupun post lama & maybe sis ni dah lahirkan anak dah pun...😂😂😂😂 kalau 10week pun perut wajib besar dah, tak tahu la 39week mcm mana dia punya besar tu 🤭🤭🤭 Kesihatan kandungan bukan terletak pada saiz perut. 10 week kecik sangat2 la kecik, jgn salah tengok video2 or gambar dkat internet tu. Gambar close up memang nampak besar. Yg penting pembesaran janin tu selari dgn kiraan sebenar pun dah okey.

Normal lh to...sy 6 bulan bru nmpk baby bump....awal2 hamil, time mkn byak nmpk lh perut kedepan....nikmati dlu hidup tnpa baby bump, jnji ibu n ank sihat....6ty dh ada baby bump, x ada baju lh awk nk pkai, mcm sy skrg baju suami je sy pakai, smpaikn suami duk umh x bbaju sbb smua baju dia dh btukar nama🤣🤣🤣

setiap orang tak sama, jangan sebab tak nampak bump awak stress pula, kalau doctor scan n dia cakap berat baby normal, jangan risau pasal bump tu, saya dah masuk pregnant 9 bulan baru bump nampak n orang tak percaya pun pregnant 9 bulan 😂

normal sis.. saya 5bulan pun nampak x nmpak ja . kalau pakai tshirt nmpak lah buncit 😆 tapi jenis saya pakai jubah/dress kat luar .. jadi orng pn xtahu sy pregnant melainkan dgn cara sy pegang perut ja hahaha ..

Saya masuk 6 bulan bila pakai baju baru nampak timbul buncit tu jelas (baby bump). Baby bump sy kecik sgt sbb ni anak 1st saya dan saya ni sgt kecil dan kurus orangnya 😊 Setiap org x sama sis

4y ago

Sme la sy pon da 32w ttp nmpk kecik jew...😅

saya dulu pun mcm sis juga.. ternanti nanti baby bump sampai lah 5bulan baru nampak. nikmati lah detik2 tanpa baby bump lagi .. indah betul yang penting baby sihat jee

4y ago

Betul hahaha

tak boleh nak imaging kalau 10w tp bump besar mcm 5months. masih awal sis baru 10w ,as long baby sihat tak perlu risau ok

Saya yg badan gempal ni pn... Masuk 5 bulan bru nak nmpk baby bump.. 10 week tu kecik lg baby nya..

Dulu pon sy mcm tu tertanya2, skrg 22w pon perut masih kecil tp Alhamdulillah ank aktif..

Normal sis. Saya 16weeks bru nmpk sikit2. Skrg dh 21weeks bru lah nmpk mcm pregnant.