sambungan kisah nak berpantang di mana..

Saya ckp kt suami saya boleh tak nk balik pantang kt umh mak saya (btw my husband x sebulu dgn my family) lepas tu dia ckp boleh tp dia xkn balik sana ? apa patut sya buat? Boleh bagi tekanan btul la mcm ni ? i need help! ?

16 Balas

Mana boleh suami cakap mcm tu, tak nak balik rumah mertua. Apa guna kahwin dgn sis tapi tak boleh hormat keluarga sis. 1 st je dah bg contoh tak baik, mcm mana nak membesarkan anak kalau seorg ayah tunjuk contoh tak baik!?. Lagi 1 sepatutnya suami sis seorang anak patut lebih faham yg anak mmg perlukan ibu disisi ketika dia lalui perkara sama. Can't brain la spesis mcm ni. Tak matang langsung. Sis wlpn kita hnya isteri tapi perbuatan suami kita patut kita tegur, spy dia hormat mertua wlpn buruk mcm mana sekali pn. Kesian kat sis... Bincang dgn suami baik2, ckp dgn dia xblh ke buat utk sis dan anak yg bakal lahir. Sepatutnya suami kena tunjuk contohnya yg baik kat sis dan anak. Satu hari nanti dia akan lalui perkara yg sama. Apa2 pun sis bincang balik dgn suami dan bagi dia faham betul. Lelaki ni kdg2 kita kena ckp fakta spy dia tak tembk kita balik. Bagi dia fikir apa yg sis ckp dgn dia. Sis jgn stress ok...

4y ago

Lelaki ni ego....tak sangka ape yg sis rasa sy dah lalui....