Perlu ke hospital ke?

Saya bru 24w..perut bhgn bwh sblh kiri sakit..kalau rate sakit 3/10.. lpstu sye rse perut sye mengeras bhgn bawah..suami kata baby kt bwh..sye risau la nk gi hospital tp suami kta nanti dulu..pujuk baby gerak ke atas sikit..sye dh pujuk2 ni..still sakit.. x de spotting xde turun darah just sakit mencucuk2.. perlu ke hospital tak?? Nk bg alasan apa kt suami eh sbb dia mcm x kisah pun + dia kata belum ada duit nk bwk ke hospital...

18 Balas

klau suami mcm tk kesah,awk g sorang je,anything happens,salahkn dia..kerajaan rm1 je,.kalau jadi ape ape dekat baby dlm perut tu,emak emak jugak disalahkn nnty,.

lebih baik pergi hospital kerajaan . rasa nye x cas ape2 . mungkin sis air kencing kotor , ada ape² . pergi hospital untuk cek bby . bby lebih penting

Kalau rasa lain macam better g check. Cousin saya baby meninggal dlm perut sebab suami lengah2 nk g hospital. Mohon tunjuk komen saya ni kt suami.

duit rm10 takkan takde utk standby benda2 emergency camni? pergi pac je silap2 tak kena bayar pun. cannot brain la laki camni 💆‍♀

Kalau ikut pengalaman saya, better sis cepat2 pegi hosp. Jgn pegi klinik. Cakap je risau sebab sakit sangat.

kalau rasa tak sedap hati pegi je hospital kita tatau baby kat dlm kan bknnya kita nampak dia

sya pon hritu sakit.. sblh kiri bwah.. g hosp rupanya kencing kotor.. try la g hosp n check

sy dduk wad 3 hari bru 84 ringgit. xmhl mna pun sis