durian

Saya baru nk masuk 3 bulan.. Nk makan durian ? ad yg ckp xblh sbb panas ..haihh.. Bertahan lah..

28 Balas

Saya pernah make durian 3 biji time mengandung anak pertama 12 thn yg lalu sbb saya tak tau tak boleh makan byk.. Alhamdulillah.. Nasib baik baby tidak ada masalah time tuh.. Skrg ni saya mengandung 22 minggu.. 2 ari lepas makan durian dlm 6 ulas sbb tak tahan nak makan sangat.. Alhamdulillah baby sihat.. 😊😊

InsyaAllah boleh makan. Moderate. Ikut nasihat doctor saya, semua benda boleh makan waktu u pregnant, cume jangan berlebihan, and kena tengok juga history family ada tak yang effect kalau makan certain makanan masa mengandung, kalau takda, it should be okay tak da masalah.

boleh je makan seulas 2..pastu minum air masak byk2..masa sy 1st tri dulu mmg musim durian..husband kata, mkn je buat ilang rasa nk mkn tu..nti kang dah takde musim durian, susah plak nk cari kalo ttiba nk mkn durian 😁

Saya makan 5 ulas durian hari tu MKN masa ptg MLM tu rasa sakit kepala pastu try MKN sebiji Panadol around 11pm rasa memusing kepala then muntah sampai ke pagi😅.nasib baby ok..dh kena tambah air 1 botol.

5y ago

mkn durian mkn ubat memang laa. ape ape. pn moga sihat ye

Saya mkn je sis sbb mak mertua ckp boleh je. Alhamdulillah mkn 2biji durian sekali hadap okay je baby smpai skrg ni nak masuk 3bulan dah 😊tapi atas body masing2 jgk. Klau was was better jgn mkn laa hehehe

Makanlh sis seulas 2 untuk melepas rasa tu.jgn mkn byk sgt klu awk sblm ni bukn jnis hantu durian takut bdan xthn.klu sblm pregnant awk mmg hantu durian ok sikit sis..mmg dh biasa dgn kpnsan durian.

Sy pn mkn jgak dlu masa trimester 1 sbb teringin sgt².. mkn 2 ulas, bila nk mkn ulas ketiga, teringin tu dh hilang.. skrg dh 33w, musim durian plak tu, mcm teringin je lg nk mkn lg..

Makan tu bole je sis..tp kita jgnla mkn mcm kita ni xprgnant..ckup la seulas dua buat hilang kempunan teringin tu..makan baca bismillahitawakkaltu alallah..tu je jgn blebih2 plak ye..

Sama la kita dpat tengok orang makan jer 😢 Tapi ad jer org offer 1 ulas 2 ulas buat pelepas rasa. Tak amik pun sebab kandungan masih awal 😅. Mommy kena tahan sikit yer..hehe

Sy mkn jugak tp tak banyak 2 ulas jea. Sebelum mkn sy usap perut ckp dgn baby "mama teringin sgt durian ny, harap baby ok ya tak ada apa2 ya" alhamdulillah, semuanya ok 😘