Durian

Awal2 pregnant.. Boley ke mkn durian? Dgr2 org ckp xboley mkn bnyk sbb durian tu panas. Yeke?

11 Balas

Dalam app theAsianparent ni sis boleh check dkt bahagian Food & Nutrition benda apa boleh dimakan ketika hamil. Durian tak bagus dimakan ketika hamil sebab ia tinggi kandungan gula, takut boleh dapat GDM masa hamil. Untuk keterangan lebih lanjut, cuba baca screenshot ini:

5y ago

Teringin sgt2 nak mkn durian td, tp dh mkn sikit heheee.. Tq sis ats infonye 😘..

Saya makan awal pregnant ,but lepas makan minum air banyak. Then saya banyak berjalan sebab durian tinggi gula tak elok banyak makan. Boleh buat darah pekat & kandungan tak berkembang. So nak makan berpada2 😁

Bergantung pada badan jugak. Macam sy 1 trimester dah makan durian,badan Alhamdulillah dah panas,tak pening,perut pun ok. Doc pernah bgtau,klu badan kita ok,boleh je makan apa nak makan. ☺

Kalau teringin sgt, cubit ler sikit. Saya awal mengandung mkn berulas2, ok. Tpi semua terletak pd badan seseorg. Tpi kalau was2 jgn mkn. Sbb kita yg tanggung 😊

Sy masa awal pregnant pernah makan tp bleeding. Jadi x makan. Skrg hujung2 ni makan berulas2. Ok ja 🤭🤭🤭🤭

Depends pada ketahanan badan. Cuba dulu sikit,kalau badan boleh terima,takpa..tapi beringat sama..

Sy 3-4week mkn dah 1 hari 4ulas.. and minum air byk

Saya makan juga tapi sikit je dan minum banyak air

U tahu x awal mengandung dpt main best

boleh makan seulas atau 2 ulas je..