Bacaan MGTT

Saya baru minum air gula tadi and nurse dah call saya maklumkan bacaan saya failed. Bacaan masa puasa saya 5.2. Saya tanya nurse yang normal berapa nurse kata tak boleh lebih 5.1. Saya punya Bacaan selepas minum air gula ok. Cuma Sangkut masa puasa. Masa mengandung anak pertama pun saya sangkut bacaan masa puasa iaitu 5.4 and masa tu nurse kata tak boleh lebih 5.3. Saya pelik mana satu bacaan normal yang betul. Ada ibu ibu yang ada pengalaman tak?

11 Balas

memang ada macamtu. kadang bacaan puasa tinggi kiranya sebelum minum air gula, badan kita memang ada kandungan gula yang tinggi sbb tak boleh lebih 5.1 sblm minum air gula. kalau dah bacaan selepas minum air gula tak blh lebih 7.8 saya minum air gula kali kedua sangkut sikit je 8.1 pun tetap kena buat bsp hahhaa. tp sebab gdm on diet saya bsp sebulan sekali je doktor suruh buat. so far bsp bacaan terkawal. sis jaga pemakanan ya. jgn makan benda manis2 takut kesan dkt bby😘

1y ago

haah rezeki. nasib la sangkut gdm masa 30weeks dah time tu😂 kalaj first minum sangkut mesti stress juga. saya memang jaga makan, tp maybe masa nk minum air gula tu saya byk craving coklat sbb tu tersangkut gdm. tp mmng bsp sebulan sekali je. takpe jaga kesihatan ya awak♥😘