GDM on Diet Control

Ada tak antara korang yg sangkut GDM on diet control? Checkup dengan nurse, dapat result gula 5.3 masa puasa, 5.8 lepas minum air gula katanya normal. Alih2 tadi jumpa doktor kata saya GDM pulak sebab bacaan masa puasa 5.3. So bacaan gula normal masa puasa 5.3 ke bawah atau 5.1 ke bawah? Ralat betul saya tersangkut GDM ni sebab memg jarang makan manis 🥲

6 Balas

Bwh 5.1 awk.. mcm sy ada doc pakar Mmg hari2 kena monitor ada jadual pemakanan First2 sy sangkut 9.6 Now gula sy 2minggu normal Alhamdulilah.. Tp program sy ni under doc pakar Mmg strictly 🤣 Klu manis tue sy terus kena cut, buah pun xsemua boleh mkn.. n then sy sehari check BSP sendri dirumah 7 kali sehari 😅 Nangis rasa eh jari asyik kena cucuk jarum jew manjang tp berbaloi sbb gula sy normal now

Tak paya risau sist Klau ad GDM on diet, sebab saya pun dri awal buka buku pink mnum air gula sangkut dah dan buat bsp tiap 2 minggu sekali Tpi ok ja bacaan gula, awal tu sma mcm sist mesti ad risau juga sebab awal sblum mengandung tdak kencing manis Tpi sebab hormon sangkut la kencing manis semasa mengandung dm skrg ni still buat bsp lgi smpai mnum air gula ke 2 hara2 ok lah skrg 21week Alhamdulillah,

5.1 awak. dalam buku pink pun ada tulis. time pregnant ni yg sangkut gdm sebab hormon. ada hormon2 yg membuatkan insulin jadi resistance. so insulin tak boleh bekerja dgn efektif. tak semestinya sebab makan manis2. ada orang makan manis2 tak sangkut pun.

bacaan normal puasa 5.1 sis.. sy pun sama jugak sgkut.. tp sgkut yg lepas gula..

5.1. 5.3 tu result pg utk bsp nanti.

mgtt ke bsp? mgtt sblm