Baru dapat call dr nurse KK..minum air gula kali ke2..tiba2, sangkut..bacaan 10.3. Down sekejap.

Mgtt kali pertama, result ok..gula 6.5 utk bacaan kedua. Mgtt kali kedua, sebelum minum air gula ok..lepas minum, naik 10.3 padahal malam sebelum tu - lepas berbuka puasa, buat test gula 5.6 je.. Perlukan kata2 semangat dari ibu2 yg lain..pernah ke result air gula tu salah.. Mgtt kena buat 2kali sbb family ade yg kencing manis..😢 #ingintahu #pleasehelp #firstmom

1 Balas

Sama sangkut gula jugak🥺 Awal2 saya down jugak… Tapi ikut kan jela saranan doc… Bukan nya kencing manis ni sampai bila2 pun… Waktu pregnant je… Saya sampai takut nak makan… Jadi solution saya, saya tukar beras saya kepada brasmathi yg low GI, gula tukar stevia , kalau nak makan roti tukar wholemeal… Minum air masak banyak2 campur dengan chia seed… Makan sup sayur bening hari2… Buah tukar epal hijau 😅 No more chocolate 😂😂🤣🥲 Saya amalkan suku2 separuh… Kalau tgh malam lapar, saya makan sup sayur bening… 😬