Bleeding Malam Raya

Hi saya baru lepas D&C jumaat lepas after bleeding selama 3 hari sejak malam pertama raya. Sekarang sedang berpantang. Nak tanya pengalaman yang pernah D&C berapa lama menjalani tempoh berpantang ya? Dan berapa lama pantang dari bersama suami serta berapa lama ambil masa tunggu untuk conceive semula.

7 Balas

Sy pantang makan sebulan je... Bersama suami plak 2bln. Dan bla da pregnant balik. Sis kena jaga betul2 kandungan ye. Sy penah gugur thn lepas. Lepas tu allah bagi rezeki lagi thn ni n da bersalin pd 4/10 hari tu. Masa 3bln pregnant sy mmg xbersama suami sbb doc sarankan mcm tu. Xberani. Sbb ade kes keguguran kan..pastu sy bykkn berehat mcm doc sarankn.

Kalau ikotkan klinik 2week only. Kalau ikotkan org tua tua 44d. Jaga makan minum. lepas habis darah nifas dah boleh bersama, cuma nasihat dokter jgn terlalu kasar. Saya dulu lepas 2w darah nifas dah stop, 30hari period pulak, so lepas period tu dah bersama suami.

Sy D&C 13week, doktor bg folic acid dan terus sambung makan. Cuti bersama suami selama mana darah nifas keluar. Dlm 20hr dah kering, dah mandi wajib. Ok dah. 😉

4y ago

Sis buat DnC kat mana ke? Brp cost tu?

Saya pernah buat DnC on april.. pantang makan dan suami 1 bulan.. saya miscarriage dlm minggu 9

4y ago

Klinik pakar wanita kencana. Dia org charge Rm1600 . Tak bagi full bius pun .. mahal gila .. jgn pi klinik tu .. Adik I buat dnc kat cheras taman Cannought. Sana ada satu klinik pakar wanita india. Better pi sana. Charge dia org Rm700 je .

Boleh share dnc kat mana & brpe cost puan?

Pantang mcm ibu lepas bersalin jg

5y ago

Terima kasih.

D&C tu apa?