Bleeding Malam Raya

Hi saya baru lepas D&C jumaat lepas after bleeding selama 3 hari sejak malam pertama raya. Sekarang sedang berpantang. Nak tanya pengalaman yang pernah D&C berapa lama menjalani tempoh berpantang ya? Dan berapa lama pantang dari bersama suami serta berapa lama ambil masa tunggu untuk conceive semula.

7 Balas

Sy pantang makan sebulan je... Bersama suami plak 2bln. Dan bla da pregnant balik. Sis kena jaga betul2 kandungan ye. Sy penah gugur thn lepas. Lepas tu allah bagi rezeki lagi thn ni n da bersalin pd 4/10 hari tu. Masa 3bln pregnant sy mmg xbersama suami sbb doc sarankan mcm tu. Xberani. Sbb ade kes keguguran kan..pastu sy bykkn berehat mcm doc sarankn.