berpantang selepas cuci keguguran

Hi mommies, nak tnya siapa ada pengalaman berpantang keguguran (cuci @ D&C) berapa lama mommies berpantang ya? Tq

12 Balas

Saya tak pantang pun sebab tak tau apa2...lepas tu lekat balik dalam masa 1bulan lepas period pertama keguguran.now anak dah nak masuk 4bulan.healthy.biasanya dr akan pesan untuk tunggu atleast 6months cam tu.kalau sis nak anak lagi start ambil folic acid.then nanti bila lekat balik jangan lupa inform kat nurse yang u pernah keguguran.

sy gugur bulan 3-2020 lpstu pantang lpstu period cm biase n bulan 7-2020 lps raye haji sy positif mengandung klu sis rse takut sis bole tgguh dlu utk mengandung

44 hri mcm bersalin. Jgn pemakan semua sma mcm bersalin. Alhamdulillah ngam2 jee 9 bln lepas yg gugur tu dh lekat kembali.

sye pantang mcm org bersalin jugak... mknn sejuk jgn ambik dulu n jgn angkt bnda berat..

Saya masa keguguran tu baru 6 minggu. Saya pantang 2 minggu ja.

Sya bru je gugur...2 mnggu je pantang sis...

saya pantang dalam 2 minggu.

Sy gugur 17minggu pntang 2minggu.

2mo ago

sy lps gugur tu..4 tahun jgk bru lekat balik.

30hari sy bpntang

44 hari