Bleeding Malam Raya

Hi saya baru lepas D&C jumaat lepas after bleeding selama 3 hari sejak malam pertama raya. Sekarang sedang berpantang. Nak tanya pengalaman yang pernah D&C berapa lama menjalani tempoh berpantang ya? Dan berapa lama pantang dari bersama suami serta berapa lama ambil masa tunggu untuk conceive semula.

7 Balas

Kalau ikotkan klinik 2week only. Kalau ikotkan org tua tua 44d. Jaga makan minum. lepas habis darah nifas dah boleh bersama, cuma nasihat dokter jgn terlalu kasar. Saya dulu lepas 2w darah nifas dah stop, 30hari period pulak, so lepas period tu dah bersama suami.