Sheilla F. B, Malaysia

Nurturer of 1 fun loving prince

About Sheilla F. B

Anak 7bulan suka sgt minum air masak.
Anak lebih gemar minum air masak. Kadang2 kena paksa minum susu formula. Sbb dia nak air putih lebih banding susu fomula. Breast milk dia suka kalau pam dlm botol n yg fresh. Tapi yg dah dibekukan dia
..read
Klw anak prtma sy..sy lg suka lebihkn air masak dri susu..Alhamdulillah x ada mslah pun..
Haid selepas bersalin.
Hi mommies, korang selepas bersalin berapa lama baru haid datang balik? & berapa lama haid akan kembali normal?
VIP Member
Anak sulung hingga anak 4 lima bulan ke atas...
dtg haid lepas ank umur 5 bulan..
Cara sediakan makanan bayi bagi ibu bekerja.
Hi mommies, boleh share cara & menu korang utk sediakan makanan bagi bayi (6bulan) utk ibu bekerja?? Need some help here. Thanks 😊
VIP Member
mulakan bubur nasi kosong . nnti hari² variasi kan pelbagai jenis buat bubur dan blend hancur . buat utk 3 kali mkn terus lepas bg skli punye . lain tu simpan peti . nk guna panaskan je
Vaccine tambahan.
Nak tanya pendapat parents ttg Pnemococcal. Ok ke? Ada tak yg dah minta utk baby korang?
My girls i add vaccine pneumococcal & rotavirus. This day u need additional vaccine to protect your children.
Baby sakit.
Baby usia 5 bulan demam on off. Then, skg selesma & batuk. Apa ubat yg sesuai utk baby?
Klu anak kecik lg mcm tu better bawak ke hospital ye utk cek darah. Jgn bawak klinik luar sbb anything happen klinik luar tetap akan tolak ke hospital. So pegi hosp. Utk anak slesema batuk bawah 2y mm
..more
Baby sy ada kahak, bru lps buat treatment sonotron..nmpak da boleh tdo. Batuk still ada lg. Tp ok sikit condition anak..da boleh tdo
VIP Member
my bby pun sma p kecemasan . kna tahn sbb nk pantau. siap kna drip lagi sbb kurang menyusu. sllu2 letak kain kt bahagian pelipat. sy spnjang kt wad sllu buat sehari ja pastu suhu dah turun.
Anak saya pun selsema skg. Mgkin sebab cuaca yg x menentu. Btw semakin bertambah baik n sy pakai Najlaa Baby Skincare. Baby balm dan herbal oil. Guna since newborn.
Kalo nak bg ubat,better pegi klinik kesihatan ya.Jgn pegi klinik luar. Dan puan boleh cuba mandikan dgn air lemon @ puan boleh beli shampoo/mandian lemon..sy jual n pakai...mmg standby 1 kat rumah..kl
..more
Rambut gugur selepas 3bulan bersalin.
Hey mommies, apa cara nak atasi masalah rambut gugur selepas bersalin? Baby dah 3bulan rambut makin menjadi2 gugur😅
Me too.. Sy bru prasan rmbut sy start gugur 2 hari lepas. Hahaha. Pdhal lepas bsalin elok ja bkilat bagai. Hahaha.. Skrg tgh amalkan minyak kelapa. Hope okay la. Haha
Miscarriage
My SIL just come back from hospital and found out that her 11weeks little angel is no more there.. what should I say to her to encourage her?? 😭
VIP Member
Just being there and giving her a hug while lending a listening ear will help to comfort her
You comfort her by always be there for her because usually people who just miscarriage is in fragile condition. So just help her in anything she needs, cook for her and do some 'pantang' thingy becaus
..more
Don't say anything. You can cook pantang food and ask her to rest well. That's what she needs the most right now.
Sometimes we dont have to say anything. Just be with her. Cheer her up.