kencing manis

Saya baru dpt result gula n result xbagus... doktor srh beli mesin bacaan gula sendiri kat farmasi.kena check 2mggu sekali...boleh hilang x kencing manis tu? Sapa ada pengalaman,please share 🙏 sangat2 risau sekarang sbb sngt awal baru 17weeks.

13 Balas

sy beli mesin tu kat farmasi, cari yg pling murab, sbb tkut beli on9 nnti jarum n strip habis susah nak cri.. mesin tu utk pantau kencing manis,bukan utk hilangkan kncing mnis, gdm ni kita akan kena smpai brsalin nnti..bertabahlah mommy..huhu..nak pastikan gdm trkawal, tlg jaga makan minum, hentikan gula.. tu jek.. :)

3y ago

Jarum senang nk cr cuma strip 2 ssh..last2 sy bl kt kedai yg sy order mesin 2..nsb baik dia ada jual strip shj..sy bl online je..kebetulan ada less..

Sy ank 2nd gdm. Blh hilng selepas sis da bersalin. Semase mngandung mmg kene slalu pantau. Once ade record kencing manis, mmg doc akan pantau. Kalau x jge x ley overdue. Sy gdm x smpai insulin tp ttp tnggi gule cume kene jage pemakanan.

sy bl mesin bacaan gula 2 kt shopee..kt farmasi mahal..tp sblm guna sy bg nurse kt kkia tgk sama x bacaannya dgn mesin kt sana..ada beza skt je tp blh guna..lps bersalin alhamdulillah xde kencing manis dh..

3y ago

Senangkn..tmbh plk sy harapkn suami je yg bawa ke klinik..terpaksalh dia kluar keje sekejap2 sbb nk pegi kkia..mlm plk terpaksa pegi klinik swasta..skali cas rm10..nsb baiklh blh bt kt rmh..

sy bli kat shopee skali lancet n strip murah gila n berkesan. amalkan minyak kelapa dara gula turun kaw2 stiap hari. sy pun kena gdm on diet. bt bsp tp cantik je so far 22 w

sy hari tuh pun sangkut GDM... tp lepas bersalin cek takde pun... pembawaan baby jah tuh hihi apa pun jg makan minum sepanjang mnganfung nim yaaa 🤗 moga dipermudahhh

sya bru dpt smlm.kptusangula...7.2..tpi sya ada tmpt cek gula tu...2mggu skli sya cek...skrg dh 5.2...lpas brsalin,dh xde dh...prcya laa...tu smua adat

3y ago

Saya pun bacaan tingi risau nya kadugan baru ja 12 week.

Klau nak bl..beli brand yg senang cari strip n lancet..klau hbs strip n lancet tu xda la..ssh² nk mencari nnt..

nanti dah bersalin hilang la..masa pregnant hormon tak stabil sbab tu bleh dpat gdm..

saya tengah tnggu result ni...risau semua ada...dh la hb pun low..😭😭

Ubat dia adalah “TOLONG JAGA GULA DALAM MAKANAN ATAUPUN MINUMAN”