Pakai inai

Saya akan bersalin secara czer lagi 3 minggu.. tapi saya teringin nak pakai inai di jari.. boleh ke?

1 Balas

hurmm.dlu ms sy pregnant misi penah kata kalau boleh jangan pakai sebarang inai atau pewarna kuku sepanjang pregnant... Sebab kalau terjadi sesuatu tidak di ingini pd diri kita mcm kita pengsan atau pitam ke doktor boleh chck kuku jari untuk memastikan oksigen mencukupi atau tidak... Kalau kita pakai inai macam mana doktor nak check dan selamatkan jika berlaku sesuatu perkara tidak di ingini..kalau rasa teringin sangat2 puan sabar2 la..pakai la lepas bersalin nanti..moga di pemudahkan segalanya..aamiin