Pakai Inai 💅🏻

You guys yang baru 8 months or lebih ada tak yang pakai inai kuku? Or dah lama pakai tapi tak tanggal warna lagi? Misi bising tak? Teringin lah nak pakai. Bukan sebab hype inai Lofa ke Che Ta ke tapi memang suka pakai inai kuku. Cuma takut pulak kena bising dengan nurse/doctor 😅 #pleasehelp #firstmom #bantusharing

7 Balas

Kk saya ok pulak. Siap tnya lg inai neelofa ni satu colour jeke. Dia kata cntik. Pstu ad sekali jmpa pakar. Saya tnya pasai inai. Then dia kata “ ha? Knpa xle pkai. Then saya ckpla. Kn nnti ap2 check kt kuku. Bru dia kata. “ ohh betull la tu. “…. Reaksi dia mcm bukn masalah besar pun. Check oksigen blh pakai mesin kan.

slalunya sbb ada masalah hb atau bp dorang akan check kuku sbb nk tgok peredaran darah. sbb masa anak first takde masalah hb/bp nurse mmg takde check pon. bila yg second ni ada masalah hb, nurse slalu check kuku tiap kali jumpa

Saya pakai tapi dah lama la lepas raya haji haritu. Sekarang saya 36 weeks. Dari haritu sampai sekarang xde pun nurse cakap apa2 🤔

Tula nak tau juga.. 🤣 Ramai kata xbagi.. Xtau pasal apa dan berkait sbb apa xbagi..😂

2y ago

tak pasti la sampai bila, rasa kalau semua ok, jahitan luka dah baik, ibu dah stabil, boleh je nak pakai..

Nurse kt tmpt sy pon sma suruh padam inai tu .. mls nk tnya byk 😅

Saya pakai je n doc tak bising pun

sy pakai dkt kaki je