Ibu mengandung boleh pakai inai tak?

Hye mummy... Tetiba teringin nak pkai inai di jari.. Hehehe... Ada kemungkinan ke misi atau doktor marah? #ingintahu #firstbaby #30week4day

10 Balas

Nurse marah nanti klu pakai sbb incase jd apa2 doc/nurse susah nk tgk warna kuku. Tp nurse saya pernah ckp klu teringin sngt2 nak pakai, bubuh la 3-4 jari je bt syarat mengidam tu 🤣🤣

2y ago

hahahaha gitu rupanya. okayyyyy tq inform

yelaa.. tringin nak pakai raya.. kadang2 check up, nurse cek kuku dan picit2 jari..hmm.. pakai hena aje lah..😚😬

Elakkan bila dh 3rd trimester. Nanti nurse nk tgk warna kuku klu2 bsalin awal..silap2 kena marah nanti.

2y ago

Okay2x sis.. Tq info.. Nasib belum pkai...

nurse mrah nnt..dia kte nnt doc nk cek ape ntah mse tu peknen 12w dia da mrah..jgn pki inai mse peknen

2y ago

Baik sis.. Tq sis share... Nasib belum pakai

pki inai mse gandung pn xleh ea. sy br nk pki sempena raya ni hahaha nsib terbaca komen sini

rasenye xdibenarkan sbb ssh nak check . sbb doc akan check kuku jgk kalau jd ape²

alaa..xboleh pakai ke inai..sya 29week4day..tapi kuku dah merah brinai🤣🤣

2y ago

Alamak.. Sy 31 week sis...

Inai ori daun tu boleh je. Yg instant2 ni byk bahan kimia tiruan

Saya baca x boleh sbb ada chemical lagi2 awal pregnancy

alas xleh pakai ke inai..igt bru mlm ni nk pakai inai