Pakai henna/inai

Hi ibu-ibu semua . Nak tanya boleh ke kalau kita pregnant then kita nak pakai henna/inai ? Rasa teringin sangat nak pakai . Nak design2 macam henna/inai pengantin macam tu . Tapi risau tak boleh pulak . Ada yang macam saya ke ? ?

5 Balas

Ada baca dekat 1 artikel ni tak menggalakkan ibu2 hamil pakai inai atau pewarna pada kuku, untuk memudahkan nurse& doctor check paras oksigen dalam LR nanti selain. Tapi henna ok je..

Xboleh pakai kat kuku. Nanti nurse tengok kuku sebab certain health problem boleh trace melalui warna kuku

Xboleh pakai . Masa sy checkup hrtu ad patient kena mrh sbb nurse nak tgok drh kdg melalui wrna kuku .

Klo boleh elak kan.. Haha... Nnty check up.. Nurse tegur... Sye pernah kene😁😁

Apa kaitan henna dgn pregnancy.....? Pkai sja.. Boleh tu.. Tdak memudaratkan kandungan..