Air@Minyak selusuh

Saya Ada terbaca ibu2 bertanya pasal air selusuh..Utk ibu2 yg terbaca ni..kalau xde bukaan n sakit jgn minum air@minyak selusuh..Sakit dia 2@3 Kali ganda..kalau dh hujung2 nak due tu rajin2 selusuh dgn suami je(bersama suami)..Saya Masa ank 1st xtau apa2,minum air zamzam n air syifa'..3d tahan sakit tpi bukaan 1cm je..Hari ke3 sakit Makin kuat,last skali kena transfer ke H.sungai buloh sbb takut Rahim pecah contractions lebih dari bacaan normal (5min 9X perut mengeras)bukaan still xada..dlm ambulance Ada nurse baik hati golek2 kan perut Saya smbil berdoa utk saya,keadaan dlm tu pun brgoyang2..smpai Hosp bukaan dh terbuka 3cm..bayangkan betapa penatnya menahan sakit 3hari dgn xtido xlalu mkn pastu bertarung dlm LB..tu la penangan air selusuh,mmg berbakul2 kena marah dgn doc n nurse..Air@minyak selusuh Ni bukannya x bagus sebenarnya cuma Cara Kita Salah,nak minum boleh tapi pastikan jln dh buka..nurse2 mmg trauma kalau ibu2 yg ambil air selusuh,Saya nak brsalin anak 3rd..minta doc checkkn jln,baru 3cm..x smpai stgh jam Saya minta lagi nurse pngilkn doc utk checkkn jln..terus dia Tanya awak Ada ambil air selusuh ke baru je lagi doc check awk,xkn NK seluk awk je..Saya jwb xada n Ni anak yg ketiga..check bukaan dh 5cm terus tolak ke LB..Saya x marah nurse tu cuma terfikir mesti nurse tu trauma dgn ibu2 yg minum selusuh..

16 Balas

Mil sy dh seapkn air slusuh untuk sy awal2. Padahal nya sy bru 7 bln. Dh pnh gtw xyh wt air slusuh tu. Tp dia ckp org dlu2 mmg amlkn slusuh ni untk cptkn bkaan. Mls nk btekak sy iyekn jela.

4y ago

Tu la kn. Klau x dgr di katanya plak kte ni memandai. Kna iya kn lah ajer.