Air selusuh

Hai ibu-ibu yg bakal bersalin dan yg sudah selamat bersalin, saya nak tanya pendapat ibu2 semua mengenai air selusuh? Ada x ibu2 d sni yg dah selamat melahirkan amalkn air selusuh ni semasa hendak bersalin? Blh share pengalaman? Bukan apa, saya cuma nak tahu apa jd klau minum air selusuh tu, sbb ada yg cadangkan dgn saya minum air selusuh ketika nak bersalin nnt. Tp ada juga saya baca x d galakkan minum sebab nnt contraction akn btambah sakit dan bukaan cm lmbat. Mnta pndapat ibu2 smeua ye, btw saya dah 37w3d dan ini ank prtama saya. Tq #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

xyah la wak..mohon sndri je..skali suami doa kn..pnglaman sy dah serik..sy kehilangan ank sy..mule2 sy mkn pil homeopathy..mse tu dlm wad..tb2 badan sy mngeletar..jntung laju..jd dmm.misi tye mkn pe..sy x bgtau.pastu sy stop..fmly antar air slusuh..bile mnum..mcm nk pecah rahim..seketul2 kuar darah.sakit mcm nk meneran.bayanglh bukaan hnye 1cm..mcm nk mati mase tu..sbb tu misi marah minum.pnglmn org lain sy xtau.sbb terllu sakit ank sy stress kt dlm..n mninggal mse lahir

kalau saya dulu,saya minum air selusuh time kt dlm labourroom tu..