air selusuh

salam nak Tanya.. ada x ibu2 minum air selusuh awal.. belum pebukaan tp DA minum air selusuh tu.. buntu laa DA start sakit contraction tp bukaan still belum wktu 36week haritu DA buka 2.6cm tp 2mggu lepas tu tertutup balik... skg 39mggu4hari.. bolh ke kalau minum air selusuh sbb xtahan sakit tp masih blm bukaan lg..

2 Balas

sy ada dgr nurse yg dtg kt umah bgitau.. kta xelok minum air slusuh sbb dia akan rsa contraction yg kuat, tp xada bukaan, nurse tu tgok sndiri dpan mata dia... time ibu tu nk bersalin.. mak dia yg suh minum air selusuh tu.. last2 kesian kt ibu tu la menahan sakit yg lama. Maaf ya mommy sy bukan utk menakutkn.. tp ni nurse yg kata😅 Apa2 pun depend pd setiap org juga. Harap mommy dipermudahkn urusan utk bersalin.. Insha Allah.

Orang kata kalau bacaan takde lagi, jangan minum. Nanti lagi bertambah sakit contraction tuu.