JANTINA BABY.

Saya ada 4 anak perempuan . nak minta pendapat mummies semua , macam mana ye kita nak merancang dapat anak lelaki? Ada petua atau kaedah pape tak?

122 Balas

Congratulations

Blh cuba...

Besttnyaa

Awal² pregnant amalkn doa utk dptkn ank lelaki..boleh google.Sy amalkn doa tu dr awl pregnant smpi 4m.alhamdulilah 3x scan senang2 je dia tnjuk gnder..twin boy❤cuba la amalkn...kuasa Allah semua tu tp xslh usaha kan..

5y ago

Sy pn ada amalkn doa tu sjak awl prgnant sis..tpi msa scan 25weeks,dktor kata prmpuan. Tpi tkpa la sy redha..aslkn shat smpurna kira syukur sngt da. Walaupn d hati msih m'harap dn trus berdoa smga Allah mengizinkn sy dn suami memiliki ank lelaki,sy da ada dua gegurl.😊 Doakn sy ya sis..

Sy x taw betul atau x.. Tp pernah terbaca kt fb ada ustaz kata kalau nak anak tu lelaki atau perempuan pnggil dgn nama jantina anak yg kita nak tu... Wallahualam sis cuba la..

5y ago

hehe,sy buat mcm ni lah..start drpd tahu preggy lg,sy pggil dgn nama lelaki..alhamdulillah,scan masa 21w konfirm boy..xthulah boleh caya ke tak.huhu

Sy nk share pngalamn sy skit, sy dikurniakn sepasang dh n skrg tgh preggy ke3.. Tips kalo nk ank llaki kna jarakkan msa brsama, cthnya 2 hari sekali, sminggu 2 kli n x blh kerap brsama.. InshaaAllah jd.. Sy prnh baca buku permata yg hilang pun ada sebut bnda yg sma.. So sape2 bminat nk ank llaki blh la try, suruh suami puasa kjap, x blh hari2.. Sma jg sape nk ank pompuan kna la hari2 brsama..

5y ago

Saya tak kerap bersama sgt, seminggu sekali camtu je

Alhamdulillah. Asalkn baby sihat jer mama. X kisah la girl ke boy ke.

Saya harap pregnant kali ketiga ni baby boy..sbb dah ada 2 putri..best nye scan nmpak bird..saya harap nti scan begitu lah..😜 apa apa pon kena percaya rezeki Allah tetapkan pada kita..semua penuh hikmah yg kite x nmpak..#7weeks

Abaikan aje org2 yg tny. Bsyukur dpt laki sbb dh besar dia jaga kita dan utamakan kita. Klu anak pompuan, dh kewin kena ikut ckp suami dia nnti. So jgn sedih. Tp sy x cakap ade anak pompuan ni xde bestnye. Bukan x boleh jaga kita time tua. Tp tu lah awk pikir nnti kelebihan ade anak lelaki

Jgn minta.. Klu tahu pregnant.. Doa agar baby sihat dan selamat kedua2nya.. kdg2 klu kita mnta girl... dpt boy.. and other way round.. heheh