Jantina baby.. Ada petua tak nak bb gigirl..hamil 5weeks dh ada 4 boboys

Salam,saya sudah ada 4 ank lelaki...sekarang saya hamil lagi,jarak usia 8 tahun...kalau boleh saya nak kan bb pompuan...ada petua tak?#pleasehelp

14 Balas

Doa sis. Sbb apa yg saya tahu, telur kita dah mmg bawa perempuan (X), depend kepada sperms lelaki yang mana setiap berudu tu ada chromosome lelaki(Y) & perempuan(X), kalau sperm yang berjaya senyawa telur tu bawa chromose perempuan (X) then perempuan la jadinya, kalau bawa Y; anak lelaki. Jadi saya takde tip hehe, terima je janji sihat. Selagi kuat sekali tu usaha untuk anak perempuan! 🤣

2y ago

Tq atas pencerahan...tp kalau boleh biarlah girl..

Sis saya nak share, baru ni saya ada tgok video doktor sorang ni, dia kata kalau nak baby girl suami isteri dua2 kne makan makanan lebihkan sayuran. Kalau baby boy lebihkan makan seafood. Ini ikhitar saja la, tapi saya tgok suami dan saya bnykkan makan sayur mcm mnjadi. Tapi wallahualam la sis boleh cuba🤲🏻 saya baby girl anak first 🌸 doa sekali tau sis mintak sngt pada Allah. Moga Allah makbulkan doa sis🌹

2y ago

Okay sis sama sama 🥰

saya pun dh ada 4 boy..tp 1 girl...Sya pun bnyk berdoa.. masa mengandung ank yg ke 5.. Alhamdulillah Dpt girl jgk..masa mengandung ank girl Sya suka mkn yg manis ² je. mcm mkn coklat.aiskrim...suka melawa. tidur plk selalu mengiring sebelah kanan.sbb alahan berbeza dr Mengandung ank boy...tu pengalaman Sya..skrg ni,saya hamil ank ke 6..dh 28 minggu..tp scan x nmpk jantina plk .x jlas...

sy pon mcm sis jgak dlu , nk baby girl... allhamdullilah , dpt.. sy cuma amal kn satu ayat nieh dlm solat sujud terakhir , n setiap kali dengar bunyi azan n hujan ...tp tuh sume ats rezeki yg allah bg kn , kter cuma ikhtiar, selebih nye ats yg maha ESA

2y ago

Terima kasih atas sharing

Kalau keturunan banyak boy, mmg cenderung dpt baby boy lagi lah 😅 Takde tips awak, doa jela banyak2, semua bergantung kepada rezeki… Apapun si suami punya sperm yg menentukan , isteri tkde kena mengena dengan gender anak nnti… 😆

2y ago

alaaa yeke😅 belah husb ramai adik beradik lelaki.😌 tgh pregnant skrg ni. rsa cm boy lg.😅 tdo mengiring ke kiri je

Errr. Kena tanya sebelum hamil la. Boleh cuba cari kat Internet: 1. Shettles method - Bila sesuai bersama suami, posisi 2. Acidic food - Lebihkan makan Tak guarantee 100% girl, hanya naikkan chances dapat girl

2y ago

Tak sangka plak hamil,sbb dh 8 tahun,saya lak tak ambil sebarang perancang..kalau nk ngandung,mesti dh awal2 dh kan ngandung..nk kata rezeki pun tak pastilah tu...

Dah tak dapat usahakan lagi lepas hamil. Sudah ada satu sperm X atau Y yang dah sampai bila hamil, jantina sudah ditentukan. Doa saja sis.

Saya 2 boys lepas 10 tahun dpt BBY girl baru6 Bulan..sampai lahir Tak tau BBY apa..Tak tinjuk ..beli baju boy je

Awak 4 boboy..sy 4 gegirl skg tgh preggy juga 24 w 🤣🤣🤣Xtahu gender lagi..

2y ago

Lorh...camtu plak...muda lagi xpe...x risau...

sama mcm sy sis.. 4boy dan skrg tnga pregnant 13minggu.. hrp2lah kali ni girl..