jantina anak mengikut kalendar kuno cina.

assalammualaikum. sy hye nak bertanye ade x sesiape pernah bersalin mengikut kalendar kuno cina? sy tgk klu nk anak perempuan, sy akan bersalin bulan 4.klu sy bersalin bulan 3,anak lelaki. sb sy dah ade 2 orang anak lelaki. sy bukan nk percaye 100%. cume nk bertanye shj. sb kite merancang Allah yg menentukan. sorry ye, harap jangan kecam sy. ?

2 Balas

Waalaikumussalam.. kalu kalendar cina tu, jantina diramalkan mggunakan bulan persenyawaan & umur ibu, sis.. bkn bln bersalin.. mcm sy, conceive bln 10, umur 26, baby girl.. tp tu sekadar ramalan & xboleh dipercayai.. sbb jantina ditentukan oleh chromosome yg sperm husb sis bawa..

5y ago

kalendar cina mmg die tgk kite conceive bile, dan mmg akan keluar tarikh bile kite bersalin. dgn umur sy 34tahun,akan bersalin bulan 3 nt. sb kalendar cina, klu kite nk bersalin bulan 3,kite kene berusaha 9bulan sebelum tu.

sy ikut tak jd . tp sebenarnya faktor pemakanan suami yg menentukan jntina baby . puan boleh google caranya . doc ada ajar

5y ago

InsyaAllah.. tolong doakan utk sy sekali ye.. 🙏😭