xmnum susu

sape mcm sy sejenis xmnum susu sblm prgnt smpi la prgnt mmg xske susu lgsg bau pn bley muntah.. sy sjak prgnt nie di pkse mnum ya allah ttup la hidung mcm mne pn stay nk muntah gakk.. susu dh cmpur gn milo pn sme gak pnye la seksa nk mnum.. lpas mnum msti mnum air oren skit xpn buah oren mkn.. nk bg hilang rse susu kt tekak.. dri susu mahal smpi ke susu murah sy beli.. kdg 2 mnum smpi dlm hati nie doa ya allah utk ank utk ank ?? jgn la muntah than jap jeee.. kdg die ok xmuntah.. tiber time xok mmg klua blik susu nye ?‍♀️..

14 Balas

Try minum frisomum.gold nye susu... Sbb dia vanilla with honey..sy klu ikutkn xleh minum susu sbb slalu minum susu knpem muntah..xpn cery bery..tp minum frisomum..alhmdulillah ok...ms peknen minum lg la rs cm nk mmbuang tu senang...dh pnh try susu anmum similac.. xsesuai ngn dri sy sbb nk mmbuang tu sush..pas tuka susu..br ok..

Sy makan vitamin calcium. Bahaya tak cukup calcium masa pregnant. Calcium untuk tumbesaran tulang baby. Kalau kurang kita boleh dapat osteoporosis. Boleh google yg ni. Sy pun baca dari google ☺️

sy sblum preggy suka sangat minum susu full cream. tapi lepas tau pregnant 6 weeks langsung tak boleh masuk dah susu ... harap mkn supplement kalsium jak la ni huhu

Sy sama mcm sis tak boleh nk minum susu langsung, sy tanya Dr, Dr cakap vitamin yg kita ambk pn da ckp..saya makan obimin..

5y ago

sme la sy mkn obimin jgk yg doc bg..

Saya pun sama macam sis. Minum susu mesti nak muntah. So saya beli susu perisa coklat. Baru okay

5y ago

haha btol2 sme laa.. last2 beli hl yg coklat

X pe sis, klu x boleh minum jgn pakse. Tp bykkan mkn sayur n buah. Semoga dipermudahkn sis.

5y ago

insyaallah amin.. bt mse nie buah n sayur ok lg bley mkn..

Try la minum fresh milk jenama HL itu pon bagus sebab tinggi protein & acid folic

Baby perlu calcium.. So, ibu kena mbik mknan yg berkalsium.. Cheese?

Try la minum susu yg berperisa coklat atau kurma..

Klo x blh minum susu mkn pil kalsium..tp sblm tu refer doc..