susu

sy nk tye susu apa bgs utk ibu prgnt sbrnanye kawan sy mnum anum tp ank dea trllu besa smpai xde jaln bkk.. adakah susu anmum byk gula!???? sy smpai skrg rasa nk mnum susu tp xthu susu apa bgs. sy dah, 7bln

7 Balas

sy ade jumpa dietician baru ni sbb gdm on diet. die ckp susu mnum la susu ape pun x kesah, cuma susu2 ibu mengandung x digalakkan sbb gula tggi sket. susu sunnah2 / yg campur kurma2 tu semua pun x digalakkan jugak sbb x asli, mnum susu segar biase pun da ok...cumanya klu gdm, bleh mnum secawan je sehari...

5y ago

Betul tu. Sy gdm on diet control. Dietician kata takperlu minum susu ibu hamil. Dia suggest susu kotak dutchlady low fat tu je. Anak sy lahir pun tak besar sgt. 3.25kg je.

Susu kambing maaez sedap... Elok utk baby, ada sarang burung, ada colagen, ada buah delima, ada kurma n madu

nurse kk ckp jgn minum anmum..klo ank kecik sgt bru minum..😅

Minum susu kambing lazz ke hi goat ke

Kne cri susu yg xade gula tmbhn..

Fernleaf pun ok...

Fresh milk lg bgus sis