Susu or coklat

Just nak tanya..saya bru hamil dlm 4mnggu lbih..skrg ni alhamdulillah xde ape² alahan lg..nk tnye berkenaan mnum susu..rmai ckp elok minum susu..tp saya xboleh minum susu rasa nk muntah bau die..mmg dri dulu lg xbole nga susu..smlm suami bru beli susu try mnum still xdpt msuk..so nk tnye klo minum my coklat yg mcm dlm gmbr tu okey tak utk baby?..yg tu mmg dh lme mnum dri sblom pregnant lg..rasa bertenaga..minta pendapat..tq

Susu or coklat
2 Balas

Coklat ada kaffien, takut nnt efek hb rendah. Lg satu minuman mcm ni tinggi gula, boleh minum tp jgn kerap sgt. Try cari pil kalsium gnti susu.

4y ago

Urw

Gula tinggi ni..try hl low fat punya or dutch lady..klu tak boleh telan mkn pil kalsium

3y ago

Minuman koko malt mcm ni biasanya ada gula perang dlm dia, x sesuai tuk ibu2 terutama yg de gdm.. amik susu yg tiada gula tambahan.